Články

Filter
 
 
 
 
 
 
 

Základný rozdiel medzi parfumom, parfumovanou vodou, toaletnou vodou či kolínskou ...

Táto základná parfumová esencia sama o sebe nie je až tak atraktívna, dokonca v niektorých prípadoch by mohla byť skutočne až nepríjemná. Esencia je totiž príliš koncentrovaná, takže je potrebné riediť ju. Väčšinou sa tak deje alkoholom a vodou.

Vône prichádzajú v mnohých formách a majú mnoho rôznych mien, ale vo všeobecnosti ich vieme rozdeliť do štyroch hlavných kategórií:

1. Parfumy

2. Parfumovaná voda

3. Toaletná voda

4. Kolínska

 

Zloženie

Parfém sa skladá z troch častí, podľa toho, ako sa ktoré vône uvoľňujú.

Hlava (vysoké tóny) je to prvé, čo po aplikácií ucítite. Práve hlava parfému utvára Váš prvý dojem a práve preto je na ňu kladený veľký dôraz. Doba trvania sa pohybuje okolo 15 minút.
Srdce (stredné tóny) začínajú naplno vynikať po odznení hlavy. Voní niekoľko hodín (2-3).
Základ (nízke tóny) sú tie látky parfému, ktoré prchajú veľmi pozvoľna. Doba trvania býva niekoľko hodín (3-4), avšak nie sú výnimkou parfémy pôsobiace desiatky hodín.

Kvalitné (často drahé) parfémy sa zostavujú tak, aby vo všetkých fázach rozvíjania vône bol zaistený harmonický a stály priebeh.

Parfém je obecné označenie zmesi esenciálnych olejov a ďalších aromatických látok. Má za úlohu vydávať nejakú špecifickú vôňu. Jeho použitím je možné u ľudí vyvolávať rôzne pocity a túžby, alebo podtrhnúť ich charakter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hľadať
Plná (Desktop) verzia